Patrice Vergriete

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Patrice Vergriete
Patrice Vergriete
Geboren 4 juli 1968
Duinkerke
Politieke partij PS tot 2013, dan Divers gauche
Minister van Huisvesting
Huidige functie
Aangetreden 20 juli 2023
President Emmanuel Macron
Voorganger Olivier Klein
Burgemeester van Duinkerke
Huidige functie
Aangetreden maart 2014
Voorganger Michel Delebarre
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Patrice Vergriete (Duinkerke, 4 juli 1968) is een Franse linkse politicus. Hij is burgemeester van de stad Duinkerke sinds maart 2014 en Minister van Huisvesting sinds juli 2023.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Vergriete ging naar school in Duinkerke aan het toenmalige Collège Boileau en daarna het Lycée Jean-Bart. Vervolgens behaalde hij aan de Parijse École Polytechnique een diploma Ingenieur Bruggen en Wegen (Ingénieur des ponts et chaussées) en een doctoraat.

Hij startte zijn professionele carrière bij de OESO en ging daarna op een ministerkabinet werken. Daarna keerde hij terug naar zijn thuisstad Duinkerke, waar hij van 2000 tot 2008 het "Agence d'Urbanisme de Dunkerque" (AGUR) leidde.

Ook in Duinkerke was hij politiek actief. In 2001 werd hij er schepen (adjoint au maire) onder burgemeester Michel Delebarre. Hij legde dat mandaat in 2013 neer en nam deel aan de gemeenteverkiezingen van 2014. In de tweede stemronde werd hij er met 55,53% van de stemmen verkozen tot burgemeester.[1] Hij werd op 17 april 2014 ook voorzitter van de intercommunale Stedelijke gemeenschap van Duinkerke.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Persoonlijke website

Voorganger:
Michel Delebarre
Burgemeester van Duinkerke
2014-...
Opvolger:
...